![]() |
K = Sopii useimmille keliaakikoille |
![]() |
Amerikantädin pikkuleivät n. 35-40 kpl Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten. Rouhi suklaa veitsellä pikkusormenpään kokoisiksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Ota taikinasta kahdella lusikalla pieniä nokareita ja pane leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 °C:ssa uunin keskiosassa 7-10 minuuttia. |
|
Hanna-tädin kakut (K) 150g margariinia Margariini vatkataan sokerin kera. Kerma vatkataan soodan kanssa vaahdoksi, joka lisätään jatkuvasti sekoittaen rasva-sokeri vaahtoon. Lopuksi lisätään keskenään sekoitetut ja seulotut jauhot. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi. |
|
Hämmästyshuttu 2 dl maitoa Sekoita maito, puolukkasurvos, sokeri ja vanilliinisokeri. Siivilöi talkkunat joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää varovasti muiden ainesten joukkoon. Tarjoillaan kylmänä jälkiruoaksi. |
| ||||
Muffinssit mansikkasydämellä (K) 15 kpl Sekoita kananmuna, sokeri ja sulatettu margariini keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet seokseen. Jaa taikina 15 muffinssivuokaan kahden lusikan avulla. Paina taikinaan puolikas/kokonainen mansikka. |
|
Mustikkapiirakka 100 g margariinia Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina jauhotetulla kädellä pyöreään piirakkavuokaan (26 cm). Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään. Levitä täyte pohjalevyn päälle ja ripottele mustikat pinnalle. Paista 200 °C:ssa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Piirakan kanssa sopii mainiosti vaniljajäätelö tai -kastike. |
|
Sekahiivaleipä 5 dl vettä Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, siirappi/sokeri ja suola. Lisää jauhot sekä öljy ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Vaivaa kohonnut taikina leivinpöydällä ja leivo siitä kaksi leipää. Anna kohota pellillä leivinliinalla peitettynä noin 30-40 minuuttia. |
| ||||
Jogurttikakku (K) |
|
Perunarieskat 2.5 dl vettä
|
|
Kuitusämpylät Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, sekoita kuivahiivaa jauhoihin. Lisää suola ja siirappi. |
| ||||
Sitruunakakku (K) 200 g margariinia Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat ainekset sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sitruuna kannattaa pestä huolella ennen kuoren raastamista. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 °C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia. |
![]() |
Suklaakakku (K) 200 g margariinia Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet sekä suklaarouhe ja maito. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 °C:ssa uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia. |
![]() |
Talkkunaohukaiset 5 dl kevytmaitoa Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Lisää kananmuna ja sulatettu rasva. Paista taikinasta kuumassa ohukais- tai paistinpannussa ohuita lettuja. Tarjoa hillon kanssa. |
| ||||
Talkkunapannukakku 7 dl kevytmaitoa Vatkaa jauhot maitoon. Lisää suola. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Lisää munat ja sulatettu rasva. Kaada taikina uunipannuun leivinpaperin päälle. Paista 200 °C:ssa uunin keskiosassa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa hillon kanssa. |
![]() |
Talkkunapirtelö 4 dl vaniljajäätelöä Vatkaa jäätelö ja maito tasaiseksi sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää soseutetut marjat ja talkkunajauhot ja anna pirtelön tekeytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoile korkeista laseista ja nauti pillin avulla. |
![]() |
Talkkunasämpylät 5 dl maitoa Alusta taikina ja anna kohota. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa sopivan mittaisia paloja. Anna kohota vielä pellillä ja paista kauniin ruskeiksi n. 200 °C:ssa. |
| ||||
Omenakuituset (K)
Täyte:
|
![]() |
Broileri-ananaspiirakka Pohja: 1,5 dl karkeita talkkunajauhoja Täyte: 250 g broilerin suikaleita |
Munamaito:
2,5 dl kevytmaitoa Ruskista broilerin suikaleet öljyssä ja lisää suikaloitu purjo sekä paprika joukkoon. Lisää lopuksi ananaspalat pannulle ja mausta seos. Ripottele juustoraaste. Paista piirakkaa 200 °C:ssa uunin alimmalla tasolla noin 30-40 minuuttia kunnes munamaito on hyytynyt. | |
| |
Pizza 2,5 dl kädenlämpöistä vettä Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. |
Anna taikinan levätä leivinliinan alla taikinakulhossa noin 20 minuuttia. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Painele taikina jauhotetulla alustalla litteäksi ja pyöreäksi levyksi, jonka jälkeen kauli taikina ohueksi ja pyöreäksi (halkaisija noin 30 cm). Levitä taikinan päälle tomaattikastiketta, ketsuppia tai vedellä ohennettua tomaattipyreetä. Tämän jälkeen voit lisätä pohjan päälle juustoraastetta, joka sitoo muita raaka-aineita ja tuo lisää makua. Lisäksi herkkusieniä, ananasta, kinkkua, tonnikalaa, oliiveja, salamia, paprikaa, sipulia ym. Mielikuvitus on rajana. Ripottele päälle vielä oreganoa tai basilikaa sekä juustoraastetta. Paista 225 °C:ssa uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. |